Арестуваният българин в Лондон по подозрения за шпионаж в полза

...
Арестуваният българин в Лондон по подозрения за шпионаж в полза
Коментари Харесай

Арестуваният във Великобритания Тихомир Иванчев е следял хора в Черна гора и Австрия

Арестуваният българин в Лондон по съмнения за шпионаж в интерес на Русия се е занимавал с проследяване на хора в Австрия и Черна гора, осведомиха локалните управляващи. Кралската прокуратура заяви, че продължава да търси лица, които може би са забъркани в шпионажа.

" 38-годишният Тихомир Иванчев е упрекнат в скрит план за приемане, събиране, записване, издание или предаване на документи или информация, която би могла да бъде или е била предопределена да бъде директно или индиректно потребна за цел, накърняваща сигурността и ползите на страната ”, показват от английското обвиняване.

Българският жител от Актън, Западен Лондон, остава в ареста, откакто се яви в Уестминстърския магистратски съд, където му беше отказано освобождение под гаранция.

Иванчев следва да се яви пред съда в Олд Бейли на 15 март. Той е задържан на 7 февруари като част от следствие, водено от Командването за битка с тероризма на столичната полиция.
С Иванчев дейни наказателни каузи против българи за шпионаж в интерес на Русия стават 6.

Другите обвинени, трима мъже и две дами, ще бъдат изправени пред съда през октомври по сходни обвинявания. Смята се, че те са правили шпионска активност сред август 2020 година и февруари 2023 г. Това са Орлин Русев на 46 година, Бисер Джамбазов на 42 година, Катрин Иванова на 32 година, Иван Стоянов на 32 година и Ваня Габерова на 29 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР