Арестуван за подкуп е началникът на отдел Миграция“ в Областната

...
Арестуван за подкуп е началникът на отдел Миграция“ в Областната
Коментари Харесай

Арестуваха за подкуп началника на отдел „Миграция“ в МВР-Разград


Арестуван за рушвет е началникът на отдел „ Миграция “ в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград. Разследването по случая е в начална фаза. Това изясни зам.-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев в Бургас, където беше, с цел да показа новия регионален шеф на Министерство на вътрешните работи – старши комисар Емил Павлов.

Акцията против шефа на отдела за мигрантите е на работа „ Вътрешна сигурност “ на министерството. Задържани са още двама, съпричастни към осъщественото закононарушение, както и две дами, правили преводачески услуги. 6-и участник се търси.

Образувано е досъдебно произвеждане, като в рамките му се е работило по разкриването на незаконна схема за ходатайство при набирането на претенденти за приемане на виза вид D, даваща право на дълготрайно престояване в Република България, коментират от Министерство на вътрешните работи.

Според прокуратурата става дума за незаконна скица, при която Т.К. и С.С. са посредничили при набирането на претенденти за приемане на виза вид D, даваща право на дълготрайно престояване. Двамата намирали адреси, на които фиктивно записали чужденци, без те да имат желание да обитават на тях.

В качеството си на шеф на група „ Миграция “ при ОДМВР-Разград П.М. е трябвало да прави инспекции дали фактически посочените лица се намират на дадените адреси, което свое обвързване той не е изпълнявал, поясняват от държавното обвиняване.

Това е следващ образец, че Министерство на вътрешните работи работи добре, похвали се зам.-министър Темелков. Според него министерството към този момент се справяло с противодействието против проведената и стандартната престъпност, а по този начин също и против противообществените прояви и закононарушения на чиновници от състава министерството.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР