Арестуваха шофьора 43-ма бежанци са задържани на 36-ти км на

...
Арестуваха шофьора 43-ма бежанци са задържани на 36-ти км на
Коментари Харесай

Микробус с 43 мигранти беше задържан на магистрала Тракия

Арестуваха водача

43-ма бежанци са арестувани на 36-ти км на автомагистрала „ Тракия “, оповестява БГНЕС.

Микробус е спрян за инспекция към 11 часа на автомагистралата и бяха изведени от него към 40 незаконни мигранти. Микробусът е пътувал в посока от Пловдив към София.

На мястото се прави оглед. Изяснява се дали става въпрос за част от канал за трафик на мигранти към границата със Сърбия.

Междувременно БЛИЦ разкри, че бежанците са хванати покрай Ихтиман.

Задържан е и лидерът на транспортното средство, който е български жител.

Четирима трафиканти на незаконни мигранти пък са арестувани във Видинско. Установен е бус, в който са били открити 24-ма мигранти от Афганистан, пътували незаконно от Турция за Сърбия, а оттова за Западна Европа, написа БЛИЦ. 

Товарният автомобил е бил ескортиран от две леки коли. Предстои прокуратурата във Видин да изиска непрекъснат арест на каналджиите. 

В петък 18 мъже от Афганистан изгубиха живота си до момента в който бяха превозени в тайници на камион, зарязан от трафикантите край софийското село Локорско. 

Загиналите са умряли от задушаване, като мъката им е траяла сред 30 и 60 минути, откри съдебно-медицинската експертиза. По случая са арестувани и упрекнати общо 7 души. 

Предстои в понеделник Софийски градски съд да прегледа настояването на прокуратурата за налагането на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР