Арестуваха Бойко Борисов! Бившият министър-председател беше задържан късно снощи след мащабна

...
Арестуваха Бойко Борисов!
Бившият министър-председател беше задържан късно снощи след мащабна
Коментари Харесай

Арестуваха Бойко Борисов!

Арестуваха Бойко Борисов!

Бившият министър-председател беше арестуван късно нощес след огромна интервенция, обвързвана със 120-те сигнала за закононарушения в България, които бяха оповестени от европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, която беше у нас през вчерашния ден.

 По думите ѝ сигналите са за разнообразни закононарушения – измами с европейски средства, публични поръчки, нарушавания в областта на строителството, както и с фондовете за възобновяване след пандемията.

Домът на някогашния министър председател е бил претърсен, а той още нощес е бил изведен от него. Арестувани са и още няколко души от ГЕРБ, измежду които някогашният финансов министър Владислав Горанов, както и персоналният пиар на Борисов Севделина Арнаудова.

Тримата са били преместени от ГДНП в Седмо районно ръководство.

Управлението се намира наоколо до постройката на ДНСП, където се води следствието, по което тримата бяха арестувани нощес.

Днес би трябвало да стане ясно дали ще бъде удължено задържането им от прокурор или ще бъдат освободени.

От прокуратурата оповестиха, че към 9 часа тази заран към момента не разполагат с информация за осъществените в изискванията на необходимост дейности по следствията. От държавното обвиняване припомнят, че според българското законодателство, при осъществяване на дейности по следствие „по неотложност“, протоколите следва да бъдат показани пред прокурор за утвърждение.

Настоящият министър-председател Кирил Петков разгласи сбито, че никой не е над закона.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР