Арестът на Севделина Арнаудова - пиар на лидера на ГЕРБ

...
Арестът на Севделина Арнаудова - пиар на лидера на ГЕРБ
Коментари Харесай

Съдът: Арестът на Севдалина Арнаудова е незаконен

Арестът на Севделина Арнаудова - пиар на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, е противозаконен. Това е отсъдил Софийския областен съд по тъжба на Арнаудова против задържането й за денонощие от полицията на 18 март.

Тя бе арестувана дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и някогашния финансов министър Владислав Горанов след огромно претършуване на домовете им. Полицията нахлу в къщите на тримата късно вечерта на 17 март за обиски, а в края им те бяха отведени в ареста. Впоследствие обаче прокуратурата не видя доказателства, с цел да им бъде повдигнато обвиняване. А Борисов и Горанов към този момент осъдиха Министерство на вътрешните работи за противозаконни арести, напомня " 24 часа ".

Заповедта за ареста на Севделина Арнаудова не съдържа никакви обстоятелства или доказателства, които да демонстрират нейна връзка с закононарушение, поради което е задържана, излиза наяве от правосъдното решение.

Според заповедта за арест, издадена от контрольор в националната полиция, Арнаудова е била арестувана поради данни за съпричастност към дейности, с които е принудил другиго да се разпореди с движимост или свое право, или да поеме имуществено обвързване под опасност от принуждение или оповестяване на позорящи го условия. 

От заповедта обаче не излиза наяве въз основа на какви обстоятелства и условия е била арестувана Арнаудова, открил съдът. А описанието на обстоятелствата е наложителен признак на заповедта за задържане. Освен това липсвали каквито и да било данни, че пиарката на Борисов ще се укрие или може да попречи на разкриването на закононарушение, постановили още съдиите. А полицейският арест е точно мярка, чиято цел е да попречи на арестувания да се укрие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР