Арестът на пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова е незаконен. Това

...
Арестът на пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова е незаконен. Това
Коментари Харесай

Окончателно: Арестът на Севдалина Арнаудова е незаконен

Арестът на пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова е противозаконен. Това се вижда от решение по делото на Административния съд - София, с което магистратите удостоверяват решението на Софийския областен съд, че карцерът на Арнаудова е противозаконен.
Прочетете още
Това е втора инстанция в процеса, заведен от Арнаудова против заповедта, с която Министерство на вътрешните работи я задържа за 24 часа. Пиарката беше задържана през март дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и някогашния финансов министър Владислав Горанов.

Тримата прекараха в ареста към 24 часа по формирано по неотложност дело за изнудването на предприемача Васил Божков. След това обаче Софийската градска прокуратура отхвърли да им повдигне обвинявания и тримата бяха освободени. Освен това държавното обвиняване влезе с остри несъгласия с Министерство на вътрешните работи до каква степен дейностите на министерството са законни. 

Борисов, Горанов и Арнаудова заведоха каузи пред Софийския областен съд против заповедите си за задържане. Районните магистрати оповестиха за противозаконни и трите заповеди. Тази на Борисов към този момент мина и инспекцията на втората инстанция и дефинитивно беше оповестена за противозаконна. 

Процесът за ареста на Горанов занапред ще се гледа от Административния съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР