Арестът на журналистите Димитър Стоянов от „Биволъ” и румънецът Атила

...
Арестът на журналистите Димитър Стоянов от „Биволъ” и румънецът Атила
Коментари Харесай

Арестът на журналистите у нас – напът да стане дипломатически скандал

Арестът на публицистите Димитър Стоянов от „ Биволъ” и румънецът Атила Биро от „ Райз проджект Румъния” е напът да се трансформира в дипломатически скандал с Букурещ, сигнализират медии от северната ни съседка.

Снощи двамата проверяващи публицисти бяха арестувани, до момента в който работят по свое следствие, уличаващо строителната компания „ Джи Пи Груп” в двойно счетоводство и корупционни практики, свързани с европейски фондове.
Български и румънски публицист бяха арестувани у нас поради тяхно следствие Димитър Стоянов от „ Биволъ ” и Атила Биро от „ Райз проджект Румъния ” работили по получен сигнал за изгаряне на уличаващи документи, свързани с следствие на компанията „ Джи Пи Груп ”
Стоянов и Биро били задържани на мястото, на което се унищожавали уличаващи документи. „ Бяхме арестувани, че сме се появили на местопроизшествието, за което ние сме алармирали. Това е абсурдно”, безапелационен е Стоянов.

По думите му той самият е алармирал на Министерство на вътрешните работи за случая.
„ Джи Пи Груп ”: Замесват ни в операция От строителната компания отхвърлят да са горили документи
От компания „ Джи Пи Груп” изпратиха формалната си позиция до медиите в късния следобяд. В нея се показва, че това не е първият случай, в който се прави опит името на компанията да бъде очернено посредством манипулативни и погрешни внушения.

От компанията прецизират още, че по никакъв метод не са изнасяни, горени и унищожавани документи на компанията.
Новината за арестуваните у нас проверяващи публицисти обикаля света Димитър Стоянов и Атила Биро работеха по материал за измами с европари
От ГДБОП към този момент за почнали следствие по случая още след първите изявления по тематиката.

От Министерство на вътрешните работи пък отхвърлят да са арестували двамата публицисти, като Ивайло Спиридонов от ГДБОП съобщи пред bTV, че мъчно се установявала идентичност „ на една ливада”. Димитър Стоянов обаче ни даде документи, който потвърждава, че е бил задържан.

Омбудсманът Мая Манолова е почнала своя лична инспекция по случая.

От задачата на Букурещ в София обясниха за bTV, че са подхванали всички законови ограничения, с цел да оказват помощ на Атила Биро, който пък през днешния ден взе участие в конференция на тематика „ Злоупотреби с еврофондове”
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР