Арестът на английския гражданин е извършен на 12 септември след

...
Арестът на английския гражданин е извършен на 12 септември след
Коментари Харесай

Арест за англичанин педофил в Сливен

Арестът на британския жител е осъществен на 12 септември след осъществена двумесечна инспекция по документиране на закононарушението от чиновници на отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП и чиновници на ОДМВР-Сливен.

43-годишният  мъж е арестуван към 06:00 часа сутринта при профилирана полицейска интервенция в дома си, в сливенския квартал „ Надежда “. В момента на ареста той бил заварен в едно помещение в наличието на шест малолетни и малолетни момчета. Децата са отведени неотложно в РУ-Сливен и с тях е започната  работа с инспектори от Детска педагогическа стая, психолог и проверяващи служители на реда. В хода на осъществените процесуално - следствени дейности от жилището и персоналния му автомобил са конфискувани компютърна настройка, видеокамери и други движимости, имащи отношение към осъщественото закононарушение.

Английският жител е отведен в РУ-Сливен и в началото е арестуван за 24 часа, с разпореждане на прокуратурата мярката му за задържане е удължена до 72 часа, чака се през днешния ден съда да гледа настояването за непрекъснатото му задържане.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура – Сливен, като е документирано, че мъжът е осъществявал неколкократно блудствени дейности с малолетните жертви от гр. Сливен.

Докато е правил противоправните си действия той легитимирал престоя и контактите си с децата от квартала, в който живеел в Сливен, представяйки се за свещеник, който проповядва течение на християнската вяра.

През седмицата чиновниците на отдел „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП са задържали още трима мъже с аналогични прояви на територията на София. В понеделник /09.09.19 г/ бил задържан френски жител, чиновник в кол-център на интернационална компания, а през днешния ден - други двама български жители, живущи в жк. „ Люлин “ и „ Сухата река “.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР