Ардино. С ритуал по поднасяне на венци и цветя в

...
Ардино. С ритуал по поднасяне на венци и цветя в
Коментари Харесай

Кърджали: С ритуал по поднасяне на венци и цветя в Ардино беше почетена паметта на Васил Левски

Ардино. С обред по поднасяне на венци и цветя в Ардино беше почетена паметта на Васил Левски. Това оповестиха за Радио „ Фокус ” от пресцентъра на Община Ардино. Церемонията се организира в двора на образователното заведение. Сред публични посетители бяха кметът на Общината Ресми Мурад и заместникът му Неджми Ходжов.
„ Епохите минават и отминават, раждат се и умират, а обесеният Апостол е жив. Българската земя постоянно ще тръпне от неговите стъпки, оставили в душата ѝ нюх за продължителност и великолепие. И в случай че усещаме мощно тежестта на българската си принадлежност, то е, тъй като Апостола виси в нас със страшна мощ! Затова умерено можем да заявим: „ Ти ни трябваш и през днешния ден, Апостоле! ”. С тези думи се обърна към учениците, учителите и родителите старши учителят по български език и литература Севда Палазова.
Учениците от начален стадий с ръководители Фахрие Юсеинова и Севда Костадинова изнесоха лиричен рецитал, отдаден на Васил Левски. Директорът на образователното заведение Аника Петрова връчи грамоти на отличените възпитаници, участници в извършените състезания в преходната седмица, отдадена на патрона на учебното заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР