Арда победи Славия с 1:0 в мач от осмия кръг

...
Арда победи Славия с 1:0 в мач от осмия кръг
Коментари Харесай

Арда матира Славия с гол в края

Арда победи Славия с 1:0 в мач от осмия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата вкара Иван Тилев в добавеното време на мача. Халфът извърши по великолепен метод директен свободен удар и матира Светослав Вуцов.

Двата отбора изиграха равносилен дуел, в който ВАР анулира дузпа за „ белите ” при започване на мача, а Иван Минчев и Кристиан Добрев удариха гредата, предава gong.bg.

С триумфа Арда събра 15 точки и излезе на трето място във краткотрайното класиране, до момента в който столичани са седми с 12 точки и два мача по-малко.

Двубоят стартира вихрено. В 4-ата минута Томбак откри Нгуена, който върна за Иван Минчев. Халфът насочи удар от границата на наказателното поле, а топката срещна лявата греда.

В 18-ата минута Юруков насочи удар от 15 метра, само че не затрудни Вуцов. Пет минути по-късно отбраната на Арда не съумя да почисти топката след центриране от корнер. Кълбото се озова в Стоев, който насочи удар от към двадесет метра, само че Господинов улови.

В 24-ата минута домакините стигнаха до първа действителна голова опция. Коконов центрира от корнер, гостите оставиха Сако непокрит. Централният бранител стреля с глава, само че над вратата. Осем минути по-късно решителна интервенция на Томбак предотврати гол във вратата на столичани. Лозев и Ковачев разиграха отдясно, а последният откри Йорданов в наказателното поле. Нападателят съумя да отстрани Виячки и насочи удар, само че в последния момента Томбак съумя да блокира и Арда стигна единствено до корнер.

В 43-ата минута Славия получи право да извърши директен свободен удар. Зад топката застана Георги Вълчев, който от към 25 метра стреля високо над вратата.

Втората част стартира с по-активни дейности на Арда. В 53-ата минута се получи безредие след осъществяване на корнер, само че Йорданов не съумя да засече в очертанията на врата. В 74-ата минута многоходова офанзива на гостите приключи с удар от далечна отдалеченост на Минчев, само че Господинов се оправи.

В 89-ата минута Тилев насочи топката в горния десен ъгъл от директен свободен удар, само че Вуцов съумя да се намеси и мазета в корнер. Арда стигна до надвит гол в първата минута на добавеното време. Ел Мами Тетах се измъкна от отбраната на гостите и беше фаулиран на границата на наказателното поле. Зад топката застана Тилев, който с приказен удар във вратарския ъгъл матира Вуцов за 1:0.

Осми кръг на efbet Лига
Ботев (Пд) – Септември 3:1
Берое - Локо (Пд) 2:0
Арда 1924 - Славия 1:0

Днес
20:45 ч: Локо (Сф) - Спартак 1918 (Варна) /Диема спорт/

Утре
18:45 ч: Хебър 1918 (Пазарджик) - Пирин (Бл) /Диема спорт/
21:00 ч: Ботев (Вр) - Левски /Диема спорт/

В понеделник
18:00 ч: Черно море - Лудогорец /Диема спорт/
20:30 ч: ЦСКА (София) - ФК ЦСКА 1948 (София) /Диема спорт/
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР