Арбитражният съд по спорта (КАС) анулира четиригодишното наказание, наложено на

...
Арбитражният съд по спорта (КАС) анулира четиригодишното наказание, наложено на
Коментари Харесай

КАС анулира 4-годишното наказание на Филипо Манини

Арбитражният съд по спорта (КАС) анулира четиригодишното наказване, наложено на италианския плувец Филипо Манини от Италианската национална антидопингова организация (НАДО). Манини, който приключи кариерата си, само че пък може да се похвали две международни трофеи на 100 метра свободен жанр, беше осъден през ноември 2018-а година, откакто беше приет за отговорен в " фактически потребление или опит за приложимост на допинг ".

38-годишният плувец се отхвърли от спорта преди решението на НАДО, а във визитката му има и три европейски трофеи също на 100 метра свободен жанр. Той беше осъден по едно и също време със съотборника си от щафетата на Италия Микеле Сантучи, който апелира в края на предходната година и завоюва.

Италианските антидопингови управляващи свързваха случая на Манини със случая на опозорения диетолог Гуидо Порцелини, който беше лишен от правото да работи в спорта за период от 30 години през 2018 година и беше наказан на 18 месеца затвор предходната година за нарушавания против допинг-правилата.

Разследващите откриха документи от Порцелини, които доказваха възможна опция за изпращане на неговите артикули на Манини. Все отново беше прието, че Манини може да не е употребявал и даже да не е получавал продуктите, само че прокурорите преценят, че разполагат с задоволително доказателства на налагане на наказване. Манини, който завоюва купите през 2005-а и 2007-а година, в никакъв случай не е давал позитивна допинг проба при регулярни и изключителни инспекции.

" Обжалването на Манини е почетено. На базата на липса на доказателства четиригодишният забранителен период е прекомерно нереално наказание”, се споделя в решението на КАС.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР