Арабско-италианският консорциум Аркат предлага най-ниска цена, за да построи българския

...
Арабско-италианският консорциум Аркат предлага най-ниска цена, за да построи българския
Коментари Харесай

Арабско-италиански консорциум предлага най-ниска цена за българския участък на "Турски поток"

Арабско-италианският консорциум " Аркат " предлага най-ниска цена, с цел да построи българския сектор на газопровода " Турски поток " - близо 1 милиард и 300 милиона евро. Срокът за осъществяване е 250 дни. 

Това стана ясно при отварянето на ценовите предложения в търга, разгласен от " Булгартрансгаз ". 

Почти двойно по-висока е офертата на втория позволен в конкуренцията консорциум - италиано-люксембургското обединяване " Газово развиване и уголемение в България ". До присъединяване в наддаването не бе позволен маджарски консорциум. Предстои разглеждане и оценяване на офертите.

На предходния стадий интерес към създаване на тръбопровода, който би трябвало да свърже турската и сръбската граница, демонстрираха три консорциума, само че тръжната комисия имаше забележки към техните оферти.

Поръчката е за близо 2,3 милиарда лв.. Това сподели при отварянето на офертите изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ Владимир Малинов и уточни в какъв период би трябвало да бъде построена тръбата: „ Има два разнообразни метода, които сме позволили, към 308 километра да бъдат построени за 255 дни или цялото трасе от 480 километра в същият период, или във втората опция е да бъдат построени тези 480 километра до края на 2020 година “.

Същевременно през днешния ден изтича срокът, в който търговците на синьо гориво могат да подават предложения в търга на „ Булгаргаз “. За пръв път сдружението се пробва да купи на пазарен принцип газ, друг от този, който получава по дълготрайния си контракт с съветското сдружение „ Газпром “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР