Арабските страни от Персийския залив и Израел флиртуваха усилено на

...
Арабските страни от Персийския залив и Израел флиртуваха усилено на
Коментари Харесай

На конференцията в Бахрейн арабските страни от Залива и Израел флиртуваха усилено

Арабските страни от Персийския залив и Израел флиртуваха интензивно на конференцията в Бахрейн, само че без решение на израелско-палестинския спор нормализирането на връзките сред тях остава нестабилно, считат анализатори, представени от Франс прес.

Извънредно изявление на бахрейнския министър на външните работи за израелска телевизия и невижданото наличие на израелски участници и публицисти белязаха провелата се в Манама във вторник и сряда среща, на която Съединени американски щати показаха проект, целящ възкръсване на намиращата се в непрекъсната рецесия палестинска стопанска система.

Гражданите на еврейската страна нормално са личност нон грата в страните от Персийския залив, които нямат дипломатически връзки с Израел.

" От историческа позиция Израел е част от наследството на този район, еврейският народ има място измежду нас и тъкмо по тази причина желая да кажа (на израелците): би трябвало да приказваме ", съобщи (бахрейнският външен министър) шейх Халид бен Ахмед Ал Халифа в изявление за частната израелската телевизия Канал 13, което беше излъчено в сряда.

Според Нийл Патрик, експерт по Персийския залив, това изявление " е главният триумф " на конференцията, от позиция на Израел, както и на Съединени американски щати, които са съдружници както с еврейската страна, по този начин и със страните от Персийския залив.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР