Арабистът проф. Владимир Чуков смята, че са нужни законодателни промени

...
Арабистът проф. Владимир Чуков смята, че са нужни законодателни промени
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков за проблемите на границата: Без пари нищо не става

Арабистът проф. Владимир Чуков счита, че са нужни законодателни промени и увеличението на средствата за работещите по границата.

" Темата бежанци е от 2015 година Това, което се случи през днешния ден, е доста печална и неприятна история. Българската страна би трябвало бързо и скоростно да направи някакви законодателни промени. Това, което направиха предходната година гърците, би трябвало да бъде модел. Те направиха чудеса. Мотивацията става с пари. Хората би трябвало да го вършат с готовност. Българската страна би трябвало да гледа към Турция и да разбере какъв е интензитета на бежанците и да знае какво да чака. На 1 март 2019 година преди турските избори имаше една конференция на една от сирийските бежански организации в Истанбул, на която  те споделиха, че готвят похода на мира - събират се няколко хиляди души и споделят, че отиват към Европа ", сподели той в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия. 

" Без пари нищо не става. Имам другар, който е с арабски и с фарси. Няколко месеца той работеше в ДАП. Получаваше по 400 лв.. Той е преводач, само че действително и психолог. Кой би се захванал с тази работа за тази сума. Няма по какъв начин да очаквате сериозен резултат ", счита Чуков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР