Apple винаги се е стремяла да бъде в челните редици

...
Apple винаги се е стремяла да бъде в челните редици
Коментари Харесай

Бъдещият Apple Watch ще може да измерва кръвното налягане, да открива сънна апнея и хипертония, да измерва кръвната захар и още

Apple постоянно се е стремяла да бъде в челните редици на нововъведенията и региона на здравето не прави изключение. От основаването на плана Avolonte Health през 2011 година компанията изследва способи за консолидиране на медицински технологии в своите артикули. Както сподели времето обаче, прекосяването от доктрина към процедура се оказа по-сложен развой заради редица провокации.

Едно от главните провокации са софтуерните ограничавания. Например, макар забележителните вложения в план за създаване на инструмент за неинвазивно следене на кръвната глюкоза, технологията по този начин и не беше интегрирана в Apple Watch заради проблеми с потреблението на батерията и високите условия за миниатюризация на съставените елементи. Дори и откакто някои медицински функционалности като наблюдаване на сърдечния темп и електрокардиограми бяха добавени към носимите устройства, първичната концепция за дребна здравна лаборатория на китката на потребителя към момента не е изцяло осъществена.

И Все отново, макар тези спънки Apple продължава да влага в медицински технологии. Плановете за идната година включват въвеждане на функционалност за засичане на хипертония (високо кръвно налягане) и разкриване на сънна апнея (временно прекъсване на дишането) в Apple Watch, както и благоприятни условия за слухов уред за AirPods и преобразяване на бъдещите AR/VR очила Vision Pro в устройство за здраве и фитнес. Тези проекти демонстрират, че макар предходните провокации, компанията продължава да се движи напред в устрема си да способства за развиването на здравната промишленост.

Заслужава да се означи и проучването на Apple в региона на виртуалната действителност за възстановяване на психологичното здраве, както и създаването на функционалности за следене на кръвното налягане и кръвната захар за смарт часовници, което може да бъде значима стъпка към по-голямо присъединяване в здравната сфера.

Въпреки това някои критици показват, че макар тези старания компанията до момента е избягвала да се допира до по-сложните аспекти на медицинските грижи, като да вземем за пример диагностицирането и лекуването на болести. Тази нерешителност може да се дължи на боязън от възможни регулаторни и правни провокации, както и на желанието да се резервира имиджът на компанията.

Като цяло, макар забележителните старания на Apple в региона на медицинските нововъведения, пълноценното нахлуване в тази област може да отнеме повече време и запаси от в началото плануваното. Ако обаче тези функционалности, за които споменахме нагоре се появят в устройството, идният Apple Watch Series 10 или Х може да се окаже примамлива актуализация и да покаже, че Apple към момента има какво да предложи в своите носими устройства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР