Apple спира приложението си за часовници Walkie Talkie заради проблеми

...
Apple спира приложението си за часовници Walkie Talkie заради проблеми
Коментари Харесай

Apple спира приложение за часовниците си, чрез което можете да бъдете подслушвани

Apple стопира приложението си за часовници Walkie Talkie поради проблеми със сигурността, оповестиха от компанията. Причината - тайнствен пропуск, който разрешава на хора да подслушват диалози на консуматори посредством своя iPhone.

Приложението Walkie Talkie разрешава на двама души, които разполагат със специфичните часовници на Apple, да споделят един с различен посредством гласов чат. Към момента тази услуга не е налична и няма изясненост по кое време още веднъж ще бъде пусната, макар че от компанията твърдят за експедитивност в дейностите си.

От компанията нe дават в детайли изложение на казуса, само че са безапелационни, че до момента не са налични доказателства, че пропускът в приложението е бил употребен за подслушване, преди да бъде открит.

" Току-що се запознахме с накърнимост, обвързвана с приложението Walkie Talkie на Apple часовниците, което наложи да спрем функционалността на приложението, до момента в който бързо се оправим с въпроса. Извиняваме се на нашите клиенти за неудобството. Ще възстановим работата на приложението по най-бързия вероятен метод ", пишат от софтуерния колос, представено от Business Insider.

По-рано тази година в приложението за видеоразговори на Apple FaceTime също беше открит много неуместен бъг - приложението позволяваше хора да слушат отсрещната страна преди диалогът им да е признат.
 Apple Watch сложи връх в продажбите си
Apple Watch сложи връх в продажбите си

Продуктът регистрира най-хубавата си седмица
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР