Apple се извини на клиентите си за промените в софтуера,

...
Apple се извини на клиентите си за промените в софтуера,
Коментари Харесай

Apple обеща да смени батериите на старите iPhone

Apple се извини на клиентите си за измененията в софтуера, които понижиха успеваемостта на по-старите модели на iPhone, с цел да бъдат предотвратени непредвидени изключвания, потвърждавайки, че не е работила с концепцията да редуцира живота на продуктите.

Компанията даде обещание да размени батериите против по-малка сума и да пусне програмен продукт през 2018 година, с който клиентите да могат да следят здравето на батерията на телефона си.

Потребителите ще могат да получат аварийни акумулатори за iPhone, които към този момент не са гаранционни, против 29 $, вместо досегашните 79 $. Компанията ще пусне актуализация на операционната система iOS, която разрешава на потребителите да видят дали положението на батерията на смарт телефона им оказва въздействие върху продуктивността.

Разкритото закъснение на софтуера, което докара до доста по-бавна работа на iPhone 6 и iPhone 6s, предизвика няколко клиенти на компанията да заведат каузи против нея.

Някои упрекнаха Apple, че съзнателно закъснение работата на по-старите модели, с цел да насърчи потребителите да ги заменят с по-нови, по-скъпи модели. Цената на дребно на iPhone X, която стартира да се продава предишния месец, стартира от 999 $.

" Никога не сме правили и няма да създадем нещо, с цел да съкратим съзнателно живота на който и да е артикул на Apple или да понижим потребителското прекарване, с цел да подтикваме клиентите да си купят по-нов артикул. Винаги сме желали нашите клиенти да могат да употребяват своите телефони iPhone допустимо най-дълго ", оповестиха от компанията в публично изказване.

Apple разгласи, че е показал софтуера в края на 2016 година, защото телефоните с по-стари акумулатори са склонни да се изключват, когато по-енергоемките процеси основават по-големи условия към зареждането, в сравнение с биха могли да се оправят с батериите.

Това решение понижи търсенето на батериите и ограничи казуса с изключването, само че Apple съобщи през последните месеци, че потребителите считат, че забавянето на техните смарт телефони е станало неприемливо. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР