Apple съобщи в петък, че ще издаде актуализация на софтуера

...
Apple съобщи в петък, че ще издаде актуализация на софтуера
Коментари Харесай

Apple: iPhone 12 няма проблем с радиацията, но ще пуснем софтуерен ъпдейт, който да оправи нещата

Apple заяви в петък, че ще издаде актуализация на софтуера за iPhone 12 във Франция, с цел да отговори на опасенията на регулаторите по отношение на радиочестотите. 

Във вторник Националната организация за радиочестотите във Франция (Agence Nationale des Fréquences, или ANFR) съобщи, че iPhone 12 надвишава европейските характерни граници на усвояване, и сподели на Apple краткотрайно да спре да продава телефона.

Apple отвърна на удара, като съобщи, че iPhone 12 дава отговор на наредбите за SAR в целия свят. 

Apple съобщи, че е предоставила на ANFR няколко вътрешни и самостоятелни лабораторни теста на iPhone 12, които съгласно нея демонстрират сходство с разпоредбите за SAR. Въпреки това Apple съобщи, че ще пусне актуализация на софтуера за потребителите на iPhone 12 във Франция, с цел да позволи казуса. Този ход беше обявен по-рано от Ройтерс. 

Това е обвързвано със характерен протокол за тестване, употребен от френските регулаторни органи, а не с проблем, обвързван с сигурността. Ще издадем актуализация на софтуера за потребителите във Франция, с цел да се съобразим с протокола, употребен от френските регулатори. С неспокойствие чакаме iPhone 12 да продължи да се предлага във Франция.

ANFR ръководи радиочестотите във Франция. 

Като част от работата си по наблюдаване на радиооборудването ANFR от време на време тества телефони, с цел да ревизира излагането на хората на електромагнитни талази.

Във вторник ANFR съобщи, че iPhone 12 понастоящем не дава отговор на европейските разпореждания за стойностите на SAR, до момента в който телефонът е в контакт с тялото – да вземем за пример, когато се държи в ръка или в джоба на панталона. Установено е обаче, че стойностите на SAR дават отговор на условията за устройствата iPhone 12, които се носят на по-голямо разстояние от тялото, да вземем за пример в джобове на палта или чанти.

Apple би трябвало неотложно да предприеме всички ограничения, с цел да предотврати даването на засегнатите телефони, присъстващи във веригата за доставки. За към този момент продадените телефони Apple би трябвало да предприеме коригиращи дейности допустимо най-скоро, с цел да приведе засегнатите телефони в сходство с условията. В противоположен случай Apple ще би трябвало да ги изтегли от пазара.

ANFR не отговори незабавно на настояването за коментар в петък по отношение на проекта на Apple да пусне актуализация на софтуера, с цел да отговори на опасенията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР