Apple разработва свой хедсет, който ще комбинира добавена (AR) и

...
Apple разработва свой хедсет, който ще комбинира добавена (AR) и
Коментари Харесай

Аpple разработват собствен хедсет, комбиниращ AR и VR?

Apple създава собствен хедсет, който ще комбинира добавена (AR) и виртуална действителност (VR), твърди нов отчет на CNet. Според изданието понастоящем планът е с кодово име T288, като продуктът не се чака да бъде пуснат публично на пазара до 2020 година От CNet декларират, че информацията им идва от " човек, осведомен с проектите на Apple ", само че означават, че въпреки всичко проектите на компанията биха могли да претърпят промени в разнообразни направления през идващите две години.

Прочетете още: Intel стопира създаването на интелигентни очила, затваря изследователското звено NDG

Като цяло отчетът се базира на информация на Bloomberg от предходната година, която гласи, че софтуерният колос се стреми да пусне AR-хедсет в границите на идващите три години, само че в него има и известно количество нова информация.

На първо място, това е информацията, че разработка няма да бъде основана единствено на АR, a ще комбинира опциите на двете технологии (AR и VR) . Начините за реализиране на тази цел са няколко – от употребявате на изцяло непрогледен хедсет (като съществуващите към днешна дата VR-устройства) и външни камери, до подобен с опция за прекосяване от транспарантен към затворен режим. Все още обаче не е ясно каква тъкмо технология ще употребява Apple за своята разработка.

Освен това, отчетът CNet хвърля светлина върху няколко нови механически детайлности. Според него хедсетът ще предлага изумителна резолюция от 8К на око, което би било неведнъж по-висока разграничителна дарба от най-хубавите VR-устройства през днешния ден. Трудно е да си представим по какъв начин от Apple биха могли да употребяват сходна резолюция при фрагментите, нужни за действието на VR. Но можем да предположим, че компанията ще употребява новаторски, мощни графични процесори и вградено следене на очите.

Устройството ще бъде захранвано от обособена базова станция, задвижвана от персонализиран процесор на Apple, който ще бъде " по-мощен от всичко, което е разполагаем сега на пазара ".

Според отчета понастоящем тази станция наподобява на кутия за настолен компютър, само че никой не знае по какъв начин ще наподобява дефинитивно тя. От CNet настояват, че тя няма да бъде производно на Mac, а по-скоро ще бъде задвижвана от нова операционна система, основана за особено за задачата. Няма подозрение, че сходна настройка ще бъде задвижвана от съществени процесори.

За да се свърже хедсетът към базовата станция, се чака Apple да употребява безжична връзка, основана на стандарта 802.11ay (60GHz WiGig технология от от второ потомство, която занапред следва да бъде пусната за необятна употреба).

От Apple постоянно са гледали с положително око на добавената действителност, като основният изпълнителен шеф Тим Кук постоянно акцентира голямото влияние, което тази технологията ще има в бъдеще. Към момента тя се радва на по-малък прогресивен тренд от виртуалната действителност, само че сред двете има задоволително точки на припокриване, тъй че доближаването им е просто въпрос на време.

В тази връзка, през последните няколко години Apple нае редица обещаващи специалисти в областта на на AR/VR и закупи няколко свързани с този софтуерен сегмент компании . Този факт приказва за това, че проектите на Apple едва ли са свързани единствено с развиването на ARKit за iPhone и iPad.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР