Apple получи второ съдебно кроше, след като не успя да

...
Apple получи второ съдебно кроше, след като не успя да
Коментари Харесай

Apple пострада от втора съдебна забрана на iPhone

Apple получи второ правосъдно кроше, откакто не съумя да убеди немски съд, че не нарушава основен патент на Qualcomm и получи възбрана за продажбата на iPhone.

Въпреки изказванията, че е направила промени в софтуера на iPhone, пробвайки се завоюва съда на своя страна и да доближи до удобно решение, районният съд в Мюнхен е наложил възбрана за импорт и продажба на устройства, които нарушават технологията на Qualcomm за икономисване на сила.

Решението ще стане изпълнимо, откакто Qualcomm разгласява средствата, които биха покрили евентуални вреди, понесени от Apple, в случай че решението бъде анулирано или промненео след обжалването. Qualcomm сподели, че ще направи превод на тези средства „ в границите на няколко дни “.

Искането на Apple за отсрочване на възбраната е било отхвърлено от съда. В изказване пред Reuters, производителят на iPhone съобщи, че е отчаян от постановлението на немския съд и възнамерява да го апелира.

 iPhone 7 към този момент не може да се продава в Германия

След възбраната моделите iPhone 7 и 8 няма да бъдат продавани в 15 магазина в Германия, само че по-новите устройства, в това число XS, XS Maxи XR, ще са налични.

Съдът утвърди и настояването на Qualcomm Apple да даде записи, описващи в детайли всички продажби, доходи и облаги, свързани с устройства в Германия, нарушаващи патента, и ще изиска и унищожи всички „ упрекнати “ устройства от всички търговци на дребно в страната.

Забраната е втора за смарт телефоните на Apple след предварителното разпореждане на китайски съд от предходната седмица. Apple разгласява нова версия на софтуера за операционната система на iPhone, с цел да заобиколи китайската възбрана, само че не е ясно дали този ход е бил сполучлив.

Qualcomm се пробва да реализира възбрана на iPhone и в Съединени американски щати.

През октомври Qualcomm сподели, че Apple дължи $7 милиарда за роялти такси, които производителят на iPhone дължи за потребление на патентовани технологии на Qualcomm.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР