Apple обяви старта на производството на смартфоните iPhone 14 в

...
Apple обяви старта на производството на смартфоните iPhone 14 в
Коментари Харесай

Apple стартира производството на iPhone 14 в Индия

Apple разгласи старта на производството на смарт телефоните iPhone 14 в Индия, по-малко от три седмици след стартирането им на пазара. По този метод компанията понижи обичайното закъснение на индийското произвеждане от главната си индустриална база в Китай - преди стартирането на последното потомство iPhone в Индия започваше едвам 6-9 месеца след стартирането му на пазара. Например производството на iPhone 13 в Индия стартира едвам през април.

Apple се пробва да диверсифицира софтуерното си произвеждане, като понижи зависимостта си от индустриалната база в Китай, с чието държавно управление Съединени американски щати в последно време са във все по-голям спор.
-->
Според Bloomberg, Foxconn Technology Group, главният индустриален сътрудник на Apple, е създала всички елементи, в това число процеса на доставка на съставни елементи от Китай до Индия и сглобяването на iPhone 14 в завода си в Шриперумбудур покрай Ченай, с цел да отговори на високите стандарти на Apple, в това число на условията за дискретност. Очаква се локалните iPhone-и да се продават в страната по-късно тази година.

Apple стартира да сглобява смарт телефони на място в Индия през 2017 година, само че компанията използваше индустриалните мощности в страната главно за производството на предходните генерации модели, до момента в който настоящето потомство се произвеждаше главно в Китай. Въпреки това iPhone 13 към този момент се произвеждаше в Индия наедно с Китай.

Анализаторите считат, че до 2025 година Apple ще трансформира Индия в международен индустриален център за смарт телефони iPhone, като последователно ще понижи зависимостта си от Китай. По-рано този месец анализатори от JP Morgan обявиха, че до края на 2022 година Apple ще реалокира 5% от международното произвеждане на iPhone 14 в Индия. Очаква се компанията да продължи да уголемява индустриалния си потенциал в страната и до 2025 година да създава тук 25% от всички iPhone-и.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР