Apple иска доставчиците ѝ да намалят забавянията в производството на

...
Apple иска доставчиците ѝ да намалят забавянията в производството на
Коментари Харесай

Apple форсира производството на iPhone 12

Apple желае доставчиците ѝ да понижат забавянията в производството на първите iPhone с 5G, пробвайки се да ограничи резултатите от пандемията, написа японският бизнес всекидневник Nikkei Asian Review.

Източници на изданието показват, че поради пандемията производството на четирите модела iPhone, които би трябвало да бъдат показани през есента, се бави с сред един и два месеца. Най-тежкият сюжет, който е бил премислян в пика на разпространяването на вируса, когато заводите бяха затворени, бе дебют на iPhone 12 чак през 2021 година Ситуацията обаче се усъвършенства доста и сходно голямо забавяне не е евентуално.

Технологичният колос и доставчиците на компанията в този момент работят изключително, с цел да компенсират забавянето, споделят източниците.

Калифорния, където е седалището на Apple, също пострада тежко от ковид и чак през юни бе разрешено на някои бизнеси да продължат работа. Така част от хардуерния екип на компания се е завърнал на работа. Apple се отличава от останалите компании в Силициевата котловина по това, което акцентира какъв брой доста компанията разчита на инженерните процеси, които мъчно могат да бъдат осъществени отдалечено.

Друг източник показва, че обстановката остава динамична и макар че компанията е сложила нападателни цели на доставчиците, част от сглобяването може да бъде забавено до началото на октомври.

Преди Covid-19 Apple поръча 100 млн. iPhone от новото потомство за 100 млн. Заради пандемията броят им е понижен до 80 млн. - колкото компанията поръчваше и през предходните години. Компанията е поръчала и повече от предстоящото от по-старите модели като iPhone XR, iPhone 11 и iPhone SE - общо 45 млн. за второто полугодие на 2020 година

Поръчките сочат, че Apple е уверена, че продажбите ще бъдат на високи равнища макар пандемията.

През 2019 година Apple продаде 191 млн. iPhone, а прогнозата за 2020 година е 184 млн.
 iPhone 12: Какво да чакаме?
iPhone 12: Какво да чакаме?

Най-достъпният модел ще е по-евтин от iPhone 11
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР