Apple Inc. не успя да се присъедини отново към най-ексклузивния

...
Apple Inc. не успя да се присъедини отново към най-ексклузивния
Коментари Харесай

Apple почти достигна $1 трилион

Apple Inc. не съумя да се причисли още веднъж към най-ексклузивния клуб в света, написа The Wall Street Journal.

Акциите на софтуерния колос се повишиха с 4,3 % в средата на търговията в сряда, откакто разгласява по-добър от упования финансов доклад. Повишението сложи компанията покрай ново постигане на пазарна оценка от $1 трилион.

Към края на пазарния ден обаче ралито загуби инерция и акциите затвориха с покачване за деня от 2% до $213,04 - или пазарна капитализация от $963 милиарда.

В момента единствено Microsoft Corp. доближава оценка от над $1 трилиона. Производителят на iPhone бе първата американска компания, която доближи това равнище, само че през последните 9 месеца е надалеч от него. За първи път тя доближи $1 трилион на 2 август 2018 година и остана над тази оценка до 1 ноември същата година.

Основният проблем на Apple е забавянето в продажбите на iPhone и комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай. Вчера компанията регистрира повишаване на приходите от 1% до $53,81 милиарда за второто тримесечие на 2019 година И съумя да реализира растеж на продажбите на другите категории артикули и услуги, което обнадежди вложителите.След доклада Citigroup увеличи прогнозата си за акциите на Apple до $250 от $205, а Bank of America Merrill Lynch - до $240 от $230.

Гигантът в електронната търговия Amazon.com Inc. също реализира оценка от $1 трилион по време на дневната търговия, само че по този начин и не съумя да затвори над това равнище. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР