Apple и Google премахната от своите маркети приложението за кратки

...
Apple и Google премахната от своите маркети приложението за кратки
Коментари Харесай

Приложението ToTok съдържа опасен вирус - деинсталирайте го незабавно

Apple и Гугъл отстранена от своите маркети приложението за къси известия ToTok след обвинявания в държавен контрол.

Според New York Times приложението за мигновени известия е упрекнато, че съставлява шпионско средство на държавното управление на Обединените арабски емирства.

Въпреки че е единствено на няколко месеца, ToTok означи сериозен растеж на известността, като милиони консуматори от Близкия Изток го инсталираха на своите смарт телефони, само че потребителската му база също по този начин значително е построена и от хора в Европа, Азия, Африка и Северна Америка.
„Не е на разположение“
В отчетът на Ню Йорк Таймс обаче се твърди, че американските чиновници упрекват приложението в потреблението на данните за местоположението на потребителя, за даването на държавните чиновници информация за ползвателите, в това число персоналната преписка, извършените аудио диалози, гласовите известия, придвижването и друга сензитивна персонална информация като фотоси.

В обява в своя фирмен блог, от ToTok пишат, че приложението ще бъде „временно недостъпно“ както в App Store, по този начин и в Play Store заради „технически проблем“.

„Докато съществуващите консуматори на ToTok не престават да се любуват на нашата услуга без спиране, бихме желали да осведомяваме новите искащи да конфигурират приложението ни, че сме наясно с проблемите с Гугъл Play и Apple App Store и работим по отстраняването им.“

Компанията добави, че всеки нов консуматор с телефон от Samsung, Huawei, Xiaomi и Oppo може да конфигурира приложението ToTok от магазина за приложения на производителя, който е част от фърмуера на устройството по дифолт. Всички други консуматори на Android могат да изтеглят приложението ToTok от формалния уеб уебсайт на разработчика като краткотрайно решение. Разбира се, ние надалеч не ви съветваме да го вършиме, защото нормално такива обществени обвинявания не се насочат безпочвено, защото при доказването на клюка за тях се носи сериозна правна отговорност – мощно евентуално е изказванията да са истина и ToTok да съставлява ловко маскиран инструмент за всеобщо наблюдаване и надзор, почтено показан като доброжелателна услуга, която свързва хората и им разрешава гратис да изпращат къси текстови известия по сред си и да споделят фотоси.

Един от най-съмнителните акценти в приложението е, че при него липсва каквото и да било криптиране на връзката, за разлика от услуги като WhatsApp на Фейсбук (за който за жал неотдавна също стана ясно, че е напоен с уязвимости) или Telegram на съветския разработчик Павел Дуров, които употребяват криптиране от край до завършек на потребителската връзка, ToTok трансферира известията през сървърите на компанията в пряк, чист тип, съвсем както са написани. Това приказва доста единствено по себе си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР