Apple е платила на ирландското правителство €14,3 милиарда - пари,

...
Apple е платила на ирландското правителство €14,3 милиарда - пари,
Коментари Харесай

Apple плати данъците в Ирландия

Apple е платила на ирландското държавно управление €14,3 милиарда - пари, които Европейската комисия отсъди, че софтуерният колос дължи поради противозаконни данъчни облекчения, предава BBC.

През 2016 година Европейска комисия реши, че данъчна ставка под един %, какъв брой е платила компанията в Ирландия, съставлява противозаконна държавна помощ. Дъблин тогава отхвърли да е имала особено отношение към производителя на iPhone и даже отхвърли да си изиска парите, които Брюксел отреди, че би трябвало да получи.

Министърът на финансите Паскал Донъхю съобщи, че държавното управление " фундаментално не е според с разбора на Комисията ". Но, добави той, като членове на Европейски Съюз ще спазят решението. Apple също апелира.Миналата година Европейска комисия стартира дело против Ирландия поради забавянето. Сега то ще бъде оттеглено.

Процесът по възобновяване на средствата стартира през май. Общата сума е €13,1 милиарда налози и още €1,2 милиарда рента - колкото бюджетът на страната за опазване на здравето.

Парите ще бъдат заделение в специфична сметка, до момента в който не завърши процесът по обжалване, стартират от Apple.

Производителят на iPhone е един от няколкото американски софтуерни колоси, които се откриват в Ирландия поради ниските данъчни ставки. Фейсбук, Twitter и Гугъл също имат доста наличие в Дъблин.

Министерството на финансите на Ирландия чака на европейските съдилища да отнеме най-малко няколко години, с цел да излязат с решение на проблема. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР