Apple, Amazon и Google ще обединят усилия в работна група

...
Apple, Amazon и Google ще обединят усилия в работна група
Коментари Харесай

Apple, Amazon и Google ще си партнират, за да направят домовете още по-умни

Apple, Amazon и Гугъл ще обединят старания в работна група за основаване и развиване на нов стандарт за умни домашни устройства, който да свърже асистентите и операционните системи на трите компании. Проектът носи името Connected Home over IP и цели да улесни връзката сред другите устройства и гласови помощници, които сега са несъвместими.

Конкурентите от Силициевата котловина се съгласиха да си партнират с членове на Zigbee Alliance – фондация, която сплотява компании като Samsung, Ikea и Schneider Electric към интернет на нещата (Internet of Things).

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Умен дом

Целта на Connected Home over IP е да опрости индустриалния развой и да усъвършенства съвместимостта при потребителите. Проектът се базира на концепцията, че умните устройства би трябвало да са предпазени, надеждни и да бъдат употребявани безпроблемно. Инициативата ще разчита на отворен код за въвеждането на нов, сигурен протокол, който да разреши потреблението и приложението и на трите асистента по едно и също време.

Чрез основаване на правила за адресация на информацията, която се изпраща по мрежата, или така наречен интернет протокол, планът ще свърже смарт устройства, мобилни приложения и клауд услуги и ще дефинира основани на протокола технологии за узаконяване на устройства.

От работната група на плана споделят, че потреблението на стандартизирани документи ще усъвършенства сигурността. Алиансът съобщи още, че споделеният, отворен код за създаване на интелигентни устройства би трябвало да " форсира развиването " на протокол за образован дом - набор от правила, регулиращи новия формат - който " ще обезпечи изгоди за производителите и потребителите ".

Предимства vs. дефекти

Анализатори от International Data Corporation чакат пазара на умни устройства да нарасне с 14.4% на годишна база до 1.4 милиарда продадени броя през 2023 година Според Каролина Миланези, представена от FT, самодейността ще отстрани подозренията на потребителите дали смарт светлините, термостатите и хладилниците са съвместими с техния гласов помощник.

" Няма опасност за никого ", добавя тя. " Потребителите ще бъдат улеснени и повече няма да се чудят кое с какво работи и по какъв начин да го пуснат. Ако си купите ледник, който работи с Alexa, и микровълнова, която работи с Гугъл, двете няма да стартират да си приказват. "

Пазарът на умни устройства е обзет от терзания по отношение на сигурността - съгласно консултантската компания Capgemini половината от потребителите " нямат доверие на асистентите, що се отнася до персонални данни ".

Чешката група за киберсигурност Avast разгласи, че две от всеки пет семейства по света към този момент имат пет или повече устройства, свързани с интернет. Поне едно от тях обаче е уязвимо за хакерски атаки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР