Апостолическото пътуване на папа Франциск в България ще е от

...
Апостолическото пътуване на папа Франциск в България ще е от
Коментари Харесай

Папа Франциск ще пристигне в София в 10 часа на 5 май

Апостолическото пътешестване на папа Франциск в България ще е от 5 до 7 май в София и Раковски, а на 7 май той ще отпътува за Скопие.
 Раковски се готви за посрещането на папа Франциск
Пресслужбата на Светия трон през днешния ден разгласява работен вид на програмата на пътуването на Светия отец в България и Северна Македония.

Папа Франциск ще дойде в София в 10 ч. на 5 май и ще бъде посрещнат от министър-председателя Бойко Борисов.

Програмата продължава с гала по формалното посрещане на площада пред Президентството, след което ще се състои срещата на папа Франциск с президента Румен Радев.

В първия ден от апостолическото си пътешестване у нас Светият отец ще се срещне още с българския патриарх Неофит и членове на Светия Синод в Синодалната палата.

По-късно папа Франциск ще произнесе обичайна си неделна молитва „ Царица Небесна “ (Regina coeli). Всяка неделя тази молитва се наблюдава онлайн от милиони души по целия свят, като на 5 май папата ще се обърне към тях от българската столица.

Фокус в програмата на папа Франциск на 6 май е визитата на град Раковски, където живее най-голямата католическа общественост у нас. В църквата „ Пресвето сърце Исусово “ Светият отец ще отслужи света литургия с първо причестяване на деца от цяла България, а срещата с католическата общественост ще се състои в църквата „ Свети Архангел Михаил “.

Апостолическото пътешестване на папа Франциск у нас ще приключи със събитие за мир на Светия отец в наличието на представители на разнообразни религиозни вероизповедания в България на площад „ Независимост “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР