Апокалиптични са и гледките в карловското село Столетово. Местните тепърва

...
Апокалиптични са и гледките в карловското село Столетово. Местните тепърва
Коментари Харесай

Апокалиптични гледки и село Столетово

Апокалиптични са и гледките в карловското село Столетово. Местните занапред разчистват след потопа, а пред тях се разкриват все по-големи вреди. Населеното място е едно петте, в които през вчерашния ден кметът на Карлово Емил Кабаиванов разгласи отчасти бедствено състояние. Придошлата река  е нанесла огромни провали в селото. Тепърва ще се правят оценка вредите.
Прочетете още
Както съобщихме, 36 души са били евакуирани през миналата нощ в региона.

Директорът на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита " в Столична община Красимир Димитров разяснява, че разчистването на Каравелово ще продължи и през днешния ден. Спасителните екипи ще претърсват и къщи за бедстващи локални поданици. По думите му хеликоптер все още би бил необходим само за доставка на хранителни артикули. На място има и алпийски отряд.

Военните построяват понтонен мост, с който да влязат в прилежащото село Богдан и да изведат оттова блокираните към 50 души. То продължава да бъде откъснато от света.

Около обяд в потърпевшия район дойде и президентът Румен Радев, дружно с вътрешния министър Иван Демерджиев. Те увериха, че ще има инспекции за уточняване аргументите за наводненията. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР