Аплодираме продължаващите прояви на смелост на безстрашните и миролюбиви руски

...
Аплодираме продължаващите прояви на смелост на безстрашните и миролюбиви руски
Коментари Харесай

ЕС поздрави смелостта на Мария Овсяникова и руснаците, изправили се срещу войнатата на Путин

Аплодираме продължаващите прояви на храброст на безстрашните и миролюбиви съветски жители, които се осмеляват да се опълчат на войната в Украйна, макар съществуващите ограничавания.

Това съобщи представител на Европейската работа за външна активност на конференция в коментар на снощната поява на редактора на съветската държавна телевизия Първи канал Марина Овсяникова в кадър по време на новинарска емисия с апел против войната в Украйна.

Говорителят дефинира дейностите на Овсяникова като смела морална позиция. По неговите думи тя се е осмелила да отхвърли лъжите и пропагандата на Кремъл в жив ефир по съветска държавна телевизия. Говорителят означи, че Овсяникова е арестувана и изчезнала, без връзка със своите юристи.

Руският държавнен уред продължава с репресиите на локалната съпротива, като я лишава от съществени права и свободи, в това число на мнение и изложение. Знаем, че милиони руснаци не поддържат " войната на Путин ", не желаят (руският президент Владимир) Путин да унищожи бъдещето им и бъднините на тяхната страна, добави представителят.

Той означи, че до момента над 14 000 съветски жители са арестувани в над 140 съветски града единствено тъй като отхвърлят " тази неморална и противозаконна " война. Имаме данни, че огромен брой руснаци напущат своята татковина и това поддържа оценките ни, че Путин разрушава бъдещето на своята страна в опит да върне времето обратно, добави представителят.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР