АПИ обяви търга за ремонт, а оферти се събират до

...
АПИ обяви търга за ремонт, а оферти се събират до
Коментари Харесай

Най бързата връзка на Варна с АМ "Тракия" ще бъде ремонтирана срещу 19 млн. лв.

АПИ разгласи търга за ремонт, а предложения се събират до 10 септември.

© Мария Съботинова Още по тематиката
" Станилов " може да завоюва тунела " Железница " с оферта от 174.5 млн.лв.

За обособен метод от 720 метра преди най-дългия тунел в страната най-хубавата оферта е от 26.7 млн лева
6 юли 2018
Фаворити да строят пътя до Калотина са " Щрабаг " и ГБС

Предложените цени са 9.5 и 5.7 млн. лева на км, а множеството претенденти изобщо не бяха позволени до отварянето на ценовите предложения
2 юли 2018
Нов половин милиард за обичаните строители

Обявените разноските за поправки на Агенция " Пътна инфраструктура " се усилват с 50%, само че необявените евентуално ще са доста повече
29 юни 2018
Агенция " Пътна инфраструктура " се поема от Светослав Глосов

Строителният бизнесмен заменя Дончо Атанасов отпред на една от структурите, които разпределят най-вече средства
26 юни 2018
Защо няма да алармирам за корупция?

Малко хора подават сигнали, тъй като не имат вяра на институциите, сочи проучване на БИПИ и предлага по-добра връзка
17 юни 2018
За археология по трасето на газовата връзка с Гърция ще бъдат заделени 3 млн. лева

Финансирането от " Ай Си Джи Би ", половината от която се държи от БЕХ, е двойно по-голямо от годишната държавна дотация за разкопки
21 май 2018 Пътят сред Провадия и Айтос през Източна Стара планина е най-удобната и бърза връзка за водачите от Варненска област с автомагистрала " Тракия ". Но и това, и идващото лято 33-километровия сектор от него, прочут като Айтоският проход, ще остане сложен за прекосяване. Трасето от години е в окаяно положение, с голям брой дупки и пукнатини по пътното платно, стеснявания и пропадания.

Едва в този момент Агенция " Пътна инфраструктура " започва тръжната процедура за избор на компании, които да извършат рехабилитацията на шосето против 18.7 млн. лв.. Кандидатите могат да подават офертите си до 10 септември 2018 година, а срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 15 месеца, което значи, че трасето е е готово чак през 2020 година.

Защо е значимо

Липсата на автомагистрала през Северна България и множеството поправки по старите сектори от " Хемус " принуждават пътуващите сред София и Варна да употребяват автомагистрала " Тракия ". Най-лесното място за секване на Стара планина е точно Айтоския проход, където няма огромни изкачвания или спускания, а и самото разстояние е най-късо.

" С реализирането на плана ще се усъвършенства технико-експлоатационното положението на правата, ще се обезпечи оптимална скорост при пътешестване и ще се увеличи сигурността на придвижване ", показват от АПИ.

Проектът за ремонт на прохода се финансира от оперативна стратегия " Региони в напредък " като общата индикативната стойност е 18.7 млн. лева без Данък добавена стойност. Поръчката е разграничена на два лота, само че няма ограничаване към претендентите да вземат участие за единствено един от тях. Първият е за 16.7 км в сектора Провадия - Дъскотна и за него са отделени 11 млн. лева без Данък добавена стойност. Вторият е за 16.8 км сред Дъскотна и Айтос, чието възобновяване ще коства до 7.7 млн. лева без Данък добавена стойност.

Кой може да кандидатства

За да вземат участие в процедурата компаниите следва да потвърдят, че през последните три години е осъществил надлежно 20 млн. лева за първият лот и 14 млн. лева - за втория. Половината от тези суми би трябвало да са генерирани точно от градежи и поправки на пътища. Кандидатите също по този начин би трябвало да са работили по пътища с обща дължина най-малко 16 км и габарит не по-малък от 9 метра, както и носимоспособност 10.5 тона на ос.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР