АПИ апелира към шофьорите, които тръгват на път през почивните

...
АПИ апелира към шофьорите, които тръгват на път през почивните
Коментари Харесай

АПИ с предупреждение към шофьорите, ако се налага да пътуват през почивните дни

АПИ моли към водачите, които потеглят на път през почивните дни, да се приготвят като за зимни условия. 

Прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология е за снеговалежи и мощен северозападен вятър, което е причина за преспи и навявания. За събота е избран сигнален жълт код за рисково време в 26 области.

АПИ моли водачите да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания.

Областните пътни ръководства и пътноподдържащите сдружения наблюдават метеорологичните прогнози и са в подготвеност да подхващат оптимално бързо нужните дейности за обработка на настилките, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България. За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР