Апелирам зърнопроизводителите да участват в реализацията на сделките, чрез които

...
Апелирам зърнопроизводителите да участват в реализацията на сделките, чрез които
Коментари Харесай

Министърът на земеделието с апел към зърнопроизводителите | Браншът трябва да покаже своята солидарност и отговорност с народа

„ Апелирам зърнопроизводителите да вземат участие в реализацията на покупко-продажбите, посредством които страната желае да изкупи нужните количества зърно, и в обезпечаването на продоволствието на българското население. Надявам се този в миг браншът да покаже своята взаимност и отговорност с народа, като това да е с по-висок приоритет за тях, в сравнение с облагата им “. С тези думи се обърна министърът на земеделието доктор Иван Иванов към производителите на зърно, при присъединяване си в Българска национална телевизия. Министърът напомни, че Министерски съвет е одобрил 1,1 милиарда лв. за изкупуването на зърнени култури, с които да се подсигуряват нужните количества за една година напред. Той посочи още, че това ще става на пазарен принцип през Софийска стокова борса, като ще се купува зърно създадено в България. „ По този метод ще подсигуряваме и средства за бранша, с които да се обезпечи покупката на торове “, добави доктор Иванов. По думите му сега у нас има над 2,4 млн. тона пшеница.

„ Към момента няма никакъв риск за продоволствието, както във връзка с зърното, по този начин и във връзка с стоките от първа нужда. Доставките са постоянни “, сподели аграрният министър.

В отговор на запитване за повишение на цената на олиото министър Иванов уточни, че това се дължи главно на далавера. Той осведоми, че в този момент има над 1 млн. тона слънчоглед в страната, които могат да се преработят. „ В момента всички институции към Министерство на стопанската система са ангажирани с инспекции “, съобщи аграрният министър. Той добави, че се правят всеобщи инспекции, които демонстрират, че складовете са цялостни, а цената се завишава по неестествен път.

Министър Иванов изрази страдание, че в този тежък миг за страната ни, Европа и света се тиражират погрешни изказвания и внушения по отношение на контрола и опазването на горите. Той разяснява, че от изказвания на вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова през днешния ден излиза наяве, че тиражираното не е позиция на „ Продължаваме промяната “ и държавното управление.

„ От както аз съм министър от Държавните горски стопанства са направени 68 хиляди инспекции и са съставили 2265 акта, ИАГ и районните структури са направили 60 хиляди и са написали 1660 акта и 955 констативни протокола, като са подадени и редица преписки в прокуратурата “, осведоми доктор Иванов.

Аграрният министър съобщи още, че е упълномощил вътрешен одит в ИАГ за интервала на ръководството на служебния кабинет, който ще покаже каква е обстановката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР