Апелативният специализиран съд установи, че няма основания мярката за неотклонение

...
Апелативният специализиран съд установи, че няма основания мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Пламен Бобоков остава извън ареста

Апелативният профилиран съд откри, че няма учредения мярката за неотклонение на предприемача Пламен Бобоков да бъде променена от парична гаранция в задържане под стража, съобщи БГНЕС.
„ Всичко, което виждам в последните няколко дни, е една груба операция, която цели моето дискредитиране, дискредитирането на Пламен Узунов и дискредитирането на президента Радев. Всичко е извадено от подтекст. Аз просто съм ужасяващ. Не съм аз задачата, задачата е президентът ”, съобщи Бобоков на влизане тази заран в съда.
БГНЕС напомня, че Специализираната прокуратура организира дейности по следствието по формирано досъдебно произвеждане за незаконно съдружие за търговия с въздействие. Случаят е обвързван с разменената преписка сред предприемача Пламен Бобоков и Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и антикорупция.
Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов беше махленски в търговия с въздействие. На 27 декември 2018 година е изпратил на Пламен Бобоков правосъдно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става обществено притежание. Специализираната прокуратура разкри още, че Пламен Бобоков е лобирал пред членове на Висш съдебен съвет за избирането на прокурор от Русе за административен началник на Окръжната прокуратура в града. Натискът на Бобоков се е провалил, определен е различен претендент. Прокуратурата извърши обиски в кабинета и в дома на русенския прокурор Николай Николов, контактувал с предприемача Пламен Бобоков. Впоследствие Николай Николов подаде оставка. Разследването на прокуратурата продължава, няколко дни прокуратурата оповестява скрийншотове на преписка сред лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov “ и Пламен Бобоков, при която е открито, че е разменена информация за неподписано от съдиите и необявено правосъдно решение на Върховен административен съд. Оповестена беше и преписка и по други тематики.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР