Апелативният специализиран съд потвърди гаранция в размер на 1 млн.

...
Апелативният специализиран съд потвърди гаранция в размер на 1 млн.
Коментари Харесай

Съдът окончателно потвърди 1 млн. лв. гаранция за сина на Божков

Апелативният профилиран съд удостовери гаранция в размер на 1 млн. лева за сина на предприемача Васил Божков - Антон. Магистратите отхвърлиха настояването на прокуратурата за "задържане под стража " с претекст, че Антон Божков не е бил част от незаконна група, а единствено е изпълнявал поръчки.

Също по този начин няма риск Божков - младши да се укрие или да извърши ново закононарушение, няма данни да обитава на друго място, което да не е известно на службите.

Антон Божков бе упрекнат от прокуратурата в пране на пари по предписание на проведена група, ръководена от татко му.

Божков-младши би трябвало да заплати парите в 14-дневен период. Решението за гаранцията не предстои на обжалване.

В края на февруари съдът анулира наложената рекордна парична гаранция от 1.5 млн. лв. за дамата до Васил Божков - Елена Динева, и я върна в ареста. Тя също беше упрекната, че е част от незаконна група, ръководена от мъжа й.

Към момента на хазартния необут са повдигнати 11 обвинявания, включително за управление на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице и за подбуждане на закононарушение по работа. Освен това е разследван и за убийства и изнасилвания.

Специализираната прокуратура разгласява във вторник записи от три срещи сред обвинения предприемач Васил Божков и главните очевидци против него - притежателите на веригата Efbet Цветомир и Боян Найденови. Засега от обвиняването не разкриват източника на записите, само че се допуска, че те се предадени на прокурорите от Найденови.

Собствениците на Efbet стоят зад сигнала против Божков за укрити налози и държавни такси за хазартни услуги, които бяха в основата на измененията в Закона за хазарта и отнемането на лиценза на "Национална лотария ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР