Апелативният специализиран наказателен съд уважи протеста на Специализираната прокуратура срещу

...
Апелативният специализиран наказателен съд уважи протеста на Специализираната прокуратура срещу
Коментари Харесай

Съдът отстрани кмета на Чупрене от длъжност

 Кметът на Чупрене в ареста за 72 часа, упрекнаха го за продадените общински земи на родственици  Спецакция в Чупрене, кметът продавал общински земи на родственици до предстоящ комплекс
Апелативният профилиран углавен съд почете митинга на Специализираната прокуратура против отхвърли на първата инстанция да в профил от служба кмета на село Чупрене Ваньо Костин.

Съдът мотивра отстраняването с това, че закононарушението, за което Костин е упрекнат, е в качеството му на длъжностно лице. Освен това, служебното му състояние може да сътвори спънки за разкриването на обективната истина.

Костин бе арестуван на 9 април 2019 година при интервенция на Специализираната прокуратура, подкрепена от КПКОНПИ и Дирекция „ Жандармерия “. Ден по-късно бе притеглен към наказателна отговорност за длъжностно и за документно закононарушение (по член 282 и член 313 от НК) - за продажбата на общински земи на компании на роднини, в това число и на негово недекларирано сдружение.

Всичките тези общински земи попадат в територията на бъдещия ски комплекс „ Миджур “, за който към този момент има направен и утвърден от Върховния административен съд общински план. По време на осъществените дейности по следствието на 9 април 2019 година в общинската постройка и на адреси в Чупрене, с. Долни лом и Белоградчик бяха наерени и конфискувани 20 контракта за продажби, множеството от които осъществени без законна тържна процедура. Решението на съда, с което Костин се отстранява от служба, е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР