Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под

...
Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста съсобственика на млекопреработвателно предприятие Елена

Апелативният профилиран углавен съд удостовери мярката за неотклонение " задържане под стража ", наложена от първата правосъдна инстанция на съсобственика на млекопреработвателно дружество " Елена " Стефан Василев. Той бе упрекнат от Специализираната прокуратура като началник на проведена незаконна група, направила данъчни измами за към 900 000 лв., оповестиха от прокуратурата.
Апелативните съдии потвърдиха съществуването на обосновано съмнение, че предприемачът е управлявал проведена незаконна група за данъчни закононарушения, както и, че в случай че мярката му бъде променена в по-лека, има заплаха той да повлияе на очевидци, чиито разпити по досъдебното произвеждане предстоят.
От своя страна, Специализираният углавен съд наложи поисканите от Специализираната прокуратура запори на банкови сметки и движими движимости, както и забрана на недвижимите парцели на обвинявания предприемач, за да се обезпечи възможната им конфискация, планувана като наказване за осъществени данъчни закононарушения.
Близо 1 млн. лева налози е скрил единствено за 4 месеца предприемачът, оповестиха по-рано от Министерство на вътрешните работи. Василев бе задържан при акция на ГДБОП и профилираната прокуратура предходната седмица. Според проверяващите той е взел участие в проведена незаконна група. През последните две години производителят е осъществил оборот от близо 50 млн. лева, настояват проверяващите. Едновременно с това е платил едвам 47 хиляди лева налог върху облагите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР