Апелативният специализиран наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под

...
Апелативният специализиран наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под
Коментари Харесай

Сървайвърът Марчо отива в ареста

Апелативният профилиран углавен съд наложи мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на Марчо Марков, упрекнат на 21 ноември 2017 година от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за изнудване, работила в Перник и Кюстендил. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

Решението е дефинитивно, Марков бе арестуван с белезници в правосъдна зала.

На 23 ноември 2017 година първата инстанция наложи на обвинения „ Домашен арест “, като се аргументира с по-ниския интензитет на незаконна активност в групата и чистото му правосъдно минало. Същата мярка за неотклонение с идентични претекстове бе наложена на Кирил Петков.

Останалите трима участници в групата бяха арестувани. Специализираната прокуратура стачкува определението на съда във връзка с Марков.

На делото на втора инстанция Апелативна профилирана прокуратура поддържа митинга с претекстовете, че Марков е бил в наказателната бригада на групата и доближен до нейния началник, че има заплаха да влияе върху очевидци и против него има още три висящи наказателни каузи.

Марков е измежду обвинените по делото против групата на Божидар Кузманов (за стрелбата против Димитър Желязков в „ Слънчев бряг “), което на 8 ноември 2017 година бе импортирано с обвинителен акт в Специализирания углавен съд.

Той е обвинен и по други две каузи (с импортирани в съда обвинителни актове) на Софийска районна прокуратура. АСпНС отхвърли молбите за смяна на мярката за неотклонение на тримата арестувани от първата инстанция. Петков единствен от участниците остава под домакински арест, откакто мярката му не бе обжалвана и протестирана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР