Апелативният специализиран наказателен съд наложи мярка парична гаранция от рекордните

...
Апелативният специализиран наказателен съд наложи мярка парична гаранция от рекордните
Коментари Харесай

Рекордна гаранция от 2 млн. лв. за свободата на Атанас Бобоков

Апелативният профилиран углавен съд наложи мярка парична гаранция от рекордните 2 млн. лева на Атанас Бобоков. Съдебният състав е отменил определението, с което първоинстанционният съд е трансформирал мярката на предприемача от задържане под стража в домакински арест. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

2-та милиона лв., които Бобоков би трябвало да внесе за свободата си, надвишава предходните постановления за огромни суми за гаранция. В момента другият от братята - Пламен Бобоков, е с парична гаранция от 1 млн. лв.. Седемцифрени суми трябваше да внасят и други обвинени от едрия бизнес, като Елена Динев и Александър Тумпаров, само че и там сумата стигаше най-вече до 1.5 млн. лева

Атанас Бобоков и брат му Пламен, някогашният зам.-министър на околната среда Красимир Живков и други са упрекнати за присъединяване в незаконна група за противозаконен импорт и преправка на боклуци. Атанас Бобоков беше арестуван преди 5 месеца.

На 29 септември държавното обвиняване заяви, че 16 756 тона боклуци, измежду които 7756 тона рискови, са открити при огледи, осъществени по отношение на формираното досъдебно произвеждане от Специализираната прокуратура против проведена незаконна група с присъединяване на длъжностни лица. Отпадъците са открити в землищата на обитаеми места в четири области. Според прокуратурата, участниците в незаконната проведена група са знаели, че няма по какъв начин да обезвредят оловните боклуци.

От самото начало братя Бобокови настояват, че процесът е фарс. Те са подготвени да съдят България за противозаконен арест.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР