Апелативният съд във Велико Търново отложи за 8 януари делото

...
Апелативният съд във Велико Търново отложи за 8 януари делото
Коментари Харесай

Планова операция отложи делото на шофьор, убил с колата си трима до Български извор

Апелативният съд във Велико Търново отсрочи за 8 януари делото против 30-годишния Александър Ковачев от Габрово, който преди 3 година умъртви в зверска злополука трима другари и аргументи междинни телесни повреди на още двама.

Мъжът има епикриза, че на 30 ноември е претърпял планова интервенция на глезена и явяването му в правосъдната зала е невероятно. Травмите му били получени при злополуката. Изявлението на юриста на подсъдимия провокира недоволството на почернени фамилии, които заподозряха следващ опит за отсрочване на процеса. 

Трагедията се разиграва на 18 ноември 2020 година, когато Васил Василев с още 4 момчета пътували до Габрово. Отишли да купуват гуми за колата на едно от момчетата и се прибирали към Етрополе.

 Александър Ковачев карал към Габрово лудо - със 110 км/час при позволена 50 км/час. Близо до с. Български извор автомобилът му навлиза в насрещното и удря колата на петимата - Васко, Георги, Светлин и още две момчета. Васко умира на място. Георги и Светлин умират в болница от контузиите си, които били несъвместими с живота. Другите две момчета остават полуинвалиди и душевен разрушени.

Васко е карал с 45 км/час и всички в колата са били с колани, споделя неведнъж майката на Васко Петя Иванова. Тя е измежду почернените фамилии, които излизат на митинги против бавното правораздаване и несправедливите санкции, давани на убийците на пътя.

Делото за злополуката до с. Български извор се връща в съда във Велико Търново с решение на Върховният касационен съд, който е отменил присъдата на долната инстанция.

На първа инстанция съдът в Ловеч осъди на осем години затвор виновният водач по кратко правосъдно разследване. Според експертизите подсъдимият е карал беемвето си със скорост от 110 км/ч при позволена в сектора 50 км/час. Навлязъл е в лентата за насрещно придвижване и по несъобразителност предизвикал гибелта на трима души и междинна телесна щета на двама други, като действието е изключително тежък случай.

На втора инстанция присъдата бе понижена на 4 година, а Върховен касационен съд я анулира напълно и върна за ново разглеждане от различен състав на Апелативния съд.

Според родителите фрапиращото е, че Ковачев няма и ден задържане в ареста, до момента в който те търсим истината.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР