Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на 41-годишния Борислав

...
Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на 41-годишния Борислав
Коментари Харесай

Убийство през очите на майката: Не съм прескачала Кремена, беше адекватна!

Апелативният съд във Варна удостовери първичния арест на 41-годишния Борислав Николов, упрекнат за убийството на брачната половинка си Кремена. Според съда събраните досега материали по делото обосновават съмнението, че обвиненият е съпричастен към гибелта на брачната половинка си. Ако бъде потвърдена виновността, Борислав го чака присъда " отнемане от независимост " от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Тялото на 40-годишната Кремена Николова бе намерено на 25 февруари в жилището, където съпрузите живеели чартърен. Според обвиняването повода за гибелта на дамата е мозъчен оток, породен от голям брой удари по главата.

Майката на арестувания обаче има своя версия за съдбовната вечер. Тя твърди, че е отишла в квартирата на сина си и неговата брачна половинка към час след абсурда сред двамата. Помогнала да изнесат движимостите му, само че никога не била прескачала пребитата Кремена.
" Кремена беше безусловно съответна. Заклевам ви се в най-святото – в сина си. Защото споделиха, че надали не аз съм я прескочила и съм излязла ", съобщи Силва Ангелова.

По думите й, в жилището имало обърната маса за хранене и два стола, а Кремена имала единствено дребна рана на горната джука.

" Но това не значи, че е в беззащитност. Разговаря с мен, а откакто ние тръгнахме, тя блъсна външната врата. Много ясно се чу, тъй като е железна, ние бяхме в асансьора, и се заключи ", сподели още Силва пред bTV.

Тя съобщи още, че синът й провел няколко диалога по телефона с Кремена, откакто се прибрали.

" Той сподели: Кремена, ще се забележим с теб във вторник на делото. Това бяха последните думи и аз го чух това ", разяснява майката на обвинения.

Майката на Борислав твърди още, че пред нея в никакъв случай не било имало спорове сред двамата. Разбрала за развода едвам десетина дни преди съдбовната вечер.

Адвокатът на обвинения Борислав пък изрази подозрения, че " има огромна възможност това да не е мястото на престъплението ".

" Местопрестъплението може да бъде на друго място. Т.е. след излизането на Борко с майка му от жилището, Кремена напълно умерено е могла да излезе някъде ", съобщи юристът Енчо Енчев.

Заключението на правосъдната експертиза е, че дамата е умряла от солиден кръвоизлив в мозъка след голям брой удари в главата, а съгласно прокуратурата тезата на отбраната, че може сама да е излязла, е несъстоятелна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР