Апелативният съд във Варна поиска да се съберат нови доказателства,

...
Апелативният съд във Варна поиска да се съберат нови доказателства,
Коментари Харесай

Румънският гражданин, прегазил дете, пожела промяна в мярката за неотклонение. Съдът иска още данни

Апелативният съд във Варна изиска да се съберат нови доказателства, за личността на румънския жител Адриан Крацу., обвинeн в това, че по несъобразителност е предизвикал гибелта на дете на паркинг наоколо до комплекс “ Хоризонт.

Днес Апелативният съд във Варна прегледа жалбата на чужденеца против първичното задържане под стража, несъмнено предходната седмица от Окръжен съд – Варна.
Няма съществуване на спор сред двете страни, че румънецът е съпричастен към случая с детето. Пред съда през днешния ден той през сълзи съобщи, че не е видял детето и не знае по какъв начин тъкмо е станал трагичният случай.

Обвинението настоя да му бъде доказана първичната мярка - задържане под стража. Опасенията им са подбудени от обстоятелството, че той е чужденец, който няма адресна регистрация във Варна и може да се укрие.

Адвокатът на обвинения Атанас Арменчев, опита да убеди съда, че дребното градче, наоколо до Констанца, където живее Крецу, не е надалеч от Варна и той няма желание да се укрива. Той уточни още, че румънецът е съдействал напълно на органите при изясняването на случая и не е напуснал мястото на случая.

Съдът не почете тезите на юрист Арменчев и си резервира правото да отсъди, откакто организира нужните изследвания на обвинения, по отношение на съществуването на досие, както и за други пътни нарушавания.

Следващото съвещание, на което се чака да стане ясно, дали ще бъде изменена мярката за неотклонение на румънския жител, е планувано за 12 юли.

Припомняме, че на 29 юни тази година, при маневра на заплатен паркинг до ресторант „ Хоризонт ”, Адриен Крацу, управлявайки лек автомобил БМВ, прегази и умъртви 3-годишно дете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР