Апелативният съд в Солун одобри екстрадицията на 49-годишен българин, който

...
Апелативният съд в Солун одобри екстрадицията на 49-годишен българин, който
Коментари Харесай

Гърция екстрадира българин в САЩ за износ на чипове в Русия

Апелативният съд в Солун утвърди екстрадицията на 49-годишен българин, който е търсен от Съединени американски щати, заяви Makthes.

Подозренията са, че той е продавал американски микрочипове и други високотехнологични детайли в Русия посредством българска компания.

Българинът беше арестуван при започване на декември 2022 година от гръцката полиция в региона на Серес на границата на излизане от Гърция. През февруари той беше освободен под гаранция и подписка.

„ Дойдох за един ден в Гърция и ненадейно, като излизах през границата, ме арестуваха. Не знам за какво. От седем месеца животът ми е опустошен “, е споделил българинът пред съда, представен от осведомителния портал.

Той отхвърли да има връзка с повдигнатите му обвинявания. Българинът съобщи, че е работил от юли 2018 година в противоречивата българска компания, а едвам три години по-рано тя е осъществявала подобен вид експорт.

" Нито съм притежател на компанията, нито давам отговор за каквото и да било ", означи той.

Срещу него е имало издадена интернационална заповед за арест от федералния Окръжен съд на Западния окръг в американския щат Тексас за експорт на артикули без позволение, скрит план, пране на пари и за обявление на погрешни условия.

Той декларира, че въпросните артикули, предмет на обвиняванията против него, се намират в склад на компанията и не е осъществен никакъв експорт.

Задържаният българин ще апелира решението на Солунския апелативен съд пред Върховния съд на Гърция, само че в това време ще остане в ареста.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР