Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата, наложена на Ахмед Муса

...
Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата, наложена на Ахмед Муса
Коментари Харесай

Една година лишаване от свобода за Ахмед Муса

Апелативният съд в Пловдив удостовери присъдата, наложена на Ахмед Муса от Пазарджишкия областен съд, която е 1 година отнемане от независимост за проповядване на антидемократична идеология.

Съдът изцяло оправда Юсуф Горелски. Всички останали са приети са отговорни по същото обвиняване, като на всички бе понижена наложената им санкция от предходната инстанция. В правосъдната зала през днешния ден не яви нито един от упрекнатите, както и техните бранители, като се изключи Елвира Панкова и Красимир Елдъров. Присъдата предстои на обжалване в 15 дневен период пред Върховен касационен съд.

Прокурор Виктор Янков съобщи, че се прокуратурата ще стачкува присъдата, защото не са удовлетворени от размера на наложеното наказване на Ахмед Муса. Първоначално те предложиха 2 години отнемане от независимост. Прокуратурата изиска още задържането под стража на Ахмед Муса, само че съдът не почете настояването и го остави с парична гаранция. Защитниците на подсъдимите също обявиха, че ще апелират присъдата, защото не са удовлетворени от наложените санкции.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР