Апелативният съд в Бургас намали на четири години присъдата на

...
Апелативният съд в Бургас намали на четири години присъдата на
Коментари Харесай

Намалиха присъдата на украинеца, причинил катастрофата с три жертви край Лесово

Апелативният съд в Бургас понижи на четири години присъдата на украинския водач, предизвикал злополука, наоколо до Граничен пункт Лесово, при която починаха трима пасажери, а 12 бяха ранени. Ямболският областен съд наложи на Октавиян Бетиан 6 години отнемане от независимост и осем години без да кара, оповестяват от БНР

Бургаските магистрати обаче са понижили с две години присъдата, а правото да ръководи МПС към този момент е за седем години.

Бетиан е наказан за причиняване на тежка злополука наоколо до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ на 9 октомври през 2020 година

Тогава микробус с 20 пасажери се блъсна в спрелия на пътното платно, без предупредителни знаци ТИР. На място починаха трима души, а повече от 10 бяха потърпевшите.

Смекчаването на присъдата апелативните магистрати стимулират с обстоятелството, че водачът на тира е оказал помощ за изваждането на потърпевшите пасажери. Потвърждават и виновността на починалия лидер на микробуса, който е управлявал с 99 км/час и с къси светлини на фаровете.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР