Апелативна прокуратура-Пловдив взе на специален надзор досъдебно производство за тежката

...
Апелативна прокуратура-Пловдив взе на специален надзор досъдебно производство за тежката
Коментари Харесай

Прокуратурата взе под специален надзор разследването за тежката катастрофа в Стара Загора

Апелативна прокуратура-Пловдив взе на специфичен контрол досъдебно произвеждане за тежката злополука в Стара Загора, при която 18-годишен лидер опустоши три млади дами на тротоар.

Надзорният прокурор се среща на място с материалите по делото и осъществените досега дейности по следствието. Изготвено е предложение от апелативният прокурор на  Пловдив Тодор Деянов до основния прокурор досъдебното произвеждане да бъде взето на специфичен контрол и от ВКП.

Обвиняемият е дееспособен лидер от  26 май . Той е наказван два пъти за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, като са му налагани санкции. 

За това закононарушение се планува наказване отнемане от независимост за период от 1 до 6 години и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство.

Тежкият случай се случи късно вечерта на 1 октомври на ул. „ Христина Морфова “. Младият водач управлявала БМВ и по несъобразителност е предизвикал телесни повреди на три дами , които били на тротоара. Най-тежко пострада 23-годишна жена, която изгуби левия си крайник, а другите две девойки получиха съществени пострадвания. При пътнотранспортното произшествие е потърпевша и 27-годишна жена, която е с породена лека телесна щета, открита от осъществения медицински обзор.

На 3 октомври водачът бе притеглен като обвинен и арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ арестувани под стража “.

И сега продължава дейната работа по случая, като са разпитани очевидци, осъществени са огледи на местопроизшествието и на лекия автомобил, назначени и направени са три съдебномедицински експертизи, даващи умозаключение за характера на телесните увреждания.

Лекият автомобил е конфискуван за потребностите на следствието.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР