Апелативен съд в столицата на Чили във вторник постанови делото

...
Апелативен съд в столицата на Чили във вторник постанови делото
Коментари Харесай

Разследването за смъртта на Пабло Неруда през 1973 г. е възобновено от апелативния съд в Чили

Апелативен съд в столицата на Чили във вторник постанови делото за гибелта на чилийския стихотворец и притежател на Нобелова премия Пабло Неруда да бъде обновено, заявявайки, че следствието не е било изчерпани и нови стъпки биха могли да оказват помощ за изясняване на повода за гибелта му.

Миналия декември арбитър отхвърли искане на племенника на Неруда за наново отваряне на делото, с цел да се потърсят други аргументи за гибелта, разнообразни от рака, което е изброеното в смъртния акт на поета.

През февруари 2023 година племенникът Родолфо Рейес сподели, че правосъдни специалисти от Канада, Дания и Чили са разкрили доказателства, сочещи, че Неруда е умрял от отравяне преди повече от 50 години.

Чили след преврата. Дълго декларираната публична позиция е, че Неруда е умрял от затруднения от рак на простатата, само че водачът на поета твърди от десетилетия, че е бил токсичен.

През декември арбитър постанови, че резултатите от съдебномедицинските проучвания към този момент са пренесени или са били „ закъснели “...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР