Апелативен съд в САЩ отхвърли усилията на администрацията на президента

...
Апелативен съд в САЩ отхвърли усилията на администрацията на президента
Коментари Харесай

Съд в САЩ пак блокира указ на Тръмп за бежанците

Апелативен съд в Съединени американски щати отхвърли напъните на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за краткотрайно преустановяване на влизането на множеството бежанци в страната, съобщи Ройтерс.

Решението е следващият юридически удар на необятната изпълнителна заповед на президента, която не разрешава пасажерите от Иран, Сирия, Либия, Сомалия, Судан и Йемен в продължение на 90 дни, което републиканския президент сподели, че е нужен за националната сигурност.

 Съединени американски щати доближиха лимита на Тръмп от 50 000 бежанци на година
Съединени американски щати доближиха лимита на Тръмп от 50 000 бежанци на година

През фискалната 2016 година Съединени американски щати са приели 85 000 бежанци

Съдиите споделиха, че държавното управление не е обяснило безапелационно за какво възбраната за пътешестване би трябвало да бъде приложена против близки родственици на хора от шестте страни или към бежанците.

Организациите за бежанци приветстваха решението, заявявайки че то ще даде облекчение за хората, избягали от принуждение.

Първата версия на изпълнителната заповед на Тръмп, подписана през януари, провокира митинги и безпорядък на летищата в страната и света, преди да бъде блокирана от съдилищата. Администрацията размени тази версия на възбраната с нова заповед през март в отговор на правните провокации.

Въпросът дали ревизираната възбрана за пътешестване дискриминира мюсюлманите в нарушаване на конституцията на Съединени американски щати ще бъде прегледан от Върховния съд на Съединени американски щати през октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР