Апелативен съд в Париж потвърди в четвъртък заповед за Google

...
Апелативен съд в Париж потвърди в четвъртък заповед за Google
Коментари Харесай

Френски съд засилва натиска върху Google да плаща за новини

Апелативен съд в Париж удостовери в четвъртък заповед за Гугъл да договаря с медийни групи по дългогодишния спор за приходите от онлайн вести, заяви AFP.
Решението пристигна, когато американският интернет колос разгласи, че е покрай договорка за обезщетяване на френски медийни групи за вести, показани в резултатите от търсенето с Гугъл.
 И Южна Корея проверява Гугъл за корист с пазарно състояние И Южна Корея проверява Гугъл за корист с пазарно състояние
Гугъл има много проблеми с Европейски Съюз поради разнообразни злоупотреби с пазарното си състояние. Компанията от дълго време е обект на следствие от множе...
Подобна договорка би представлявала оттегляне от позициите от страна на Гугъл, който до момента отхвърляше да се съобрази с новите правила на Европейски Съюз, предоставящи по-голяма отбрана на авторските права на медийните компании за вести, показвани в търсачките и обществените медии.
Франция беше първата европейска страна, която ратифицира закона, който може да работи като избавително средство за вестникарските групи, борещи се със свиващи се продажби на щемпел.
През април френският орган за защита на конкуренцията подреди на Гугъл да договаря с медиите добросъвестно - решение, което компанията апелира, обвинявайки властта в превишаване на своята пълномощия.
Апелативният съд застана на страната на органа по конкуренция.
 Политико: Започна антимонополно следствие против Google Политико: Започна антимонополно следствие против Google
Властите в щата Калифорния започнаха антимонополно следствие против Гугъл, оповестява вестник „ Политико ”, представен от БГНЕС....
Междувременно и Южна Корея започва антитръстова инспекция в Гугъл поради проекта на компанията за налагане на 30-процентната комисионна на Play Store, като забрани на всички приложения, заобикалящи платежната му система, съобщи в четвъртък върховен чиновник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР