Апелативен съд-Пловдив остави без уважение искането на задържаната бивша шефка

...
Апелативен съд-Пловдив остави без уважение искането на задържаната бивша шефка
Коментари Харесай

Окончателно: Бившата шефка на болницата в Раднево остава в ареста

Апелативен съд-Пловдив остави без почитание настояването на арестуваната някогашна шефка на болничното заведение в Раднево за изменение на мярката ѝ за неотклонение „ задържане под стража " в по-лека такава, оповестиха от пресцентъра на Съдебна палата-Пловдив.

Със специфична молба-декларация лекарката е декларирала, че не желае да се яви в правосъдна зала, а ще бъде защитавана от упълномощения от нея юрист. Съдът реши, че с оглед придвижването на делото сред инстанциите, не е разколебано обоснованото съмнение за авторство на вменените на обвинената закононарушения.

Пловдивските апелативни съдии не одобриха като ново събитие, доводът на отбраната, че тя, която е епидемиолог, би могла да се включи в лекуването на заболели с ковид.

Според магистратите, без да се подценява квалификацията на обвинената, тя няма на практика опит като инфекционист. Според експертната преценка, обгрижването на болните изисква мултидисциплинарни екипи.

Апелативният съд уточни, че изцяло законосъобразно Старозагорският областен съд е определил едномесечен период, в който ново искане от обвинената а смяна на мярката й за неотклонение е неприемливо, с изключение на при утежняване на здравословното й положение.
Тя е привлечена за обвинена в заграбване на пари в интервала от месец април 2018 година до месец декември 2019 година в изискванията на продължавано закононарушение, като причинител, в качеството си на шеф на МБАЛ " Доктор Димитър Чакмаков - Раднево " ЕООД, в съучастничество с основната счетоводителка и експерта човешки запаси и ТРЗ, в същото лечебно заведение, както и с водача на болничното заведение.

Обвинението е, че е присвоила непознати пари - благосъстоятелност на МБАЛ " Д-р Димитър Чакмаков - Раднево " ЕООД в размер на 83 862 лв., представляващи парични суми по цивилен контракти с разнообразни лица, връчени в това й качество и поверени й да ги пази и ръководи, като присвоеното е в огромни размери.

Със същото разпореждане, тя е привлечена като обвинена и за това, че не е положила задоволително грижи за ръководенето, ръководството, запазването на повереното й имущество и за предоставената й работа, в качеството й на шеф на болничното заведение и от това са последвали обилни вреди за комерсиалното сдружение в размер на 361 744 лв., представляващи обща сума на изплатени спомагателни хонорари и ДМС на нея и на останалите обвинени по делото.

За посочените обвинявания най-тежкото наказване, което планува законът, е „ отнемане от независимост " от 3 до 15 година Определението е дефинитивно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР