Апартаментите и къщите за гости не са при нас, не

...
Апартаментите и къщите за гости не са при нас, не
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Апартаментите и къщите за гости не са при нас, а при партиите на статуквото

Апартаментите и къщите за посетители не са при нас, не сме ние тези, които злоупотребяваме с еврофондове, това са представителите на партиите на статуквото – Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи, това са по този начин наречените Патриоти, не ние. Те са тези, които се възползват от системата и от статуквото. Това сподели в предаването „ Лице в лице” някогашният дипломат на България в три европейски страни и представител в Организация на обединените нации Стефан Тафров.

„ Живея в апартамент 83 кв м., давам жилища чартърен, в които съм вложил спестяванията си, тъй като въпреки всичко съм имал високи заплати като дипломат, заявявам си налозите, тъй че КОМПИ да заповяда. Купил съм ги на пазарните цени и това е отразено в нотариалния акт”, посочи той.

Във връзка с идното посещаване на папа Франциск Стефан Тафров съобщи, че папата е един неотразим и доста сърдечен човек.

„ Аз съм доста благополучен, че идва. Смятам, че това е добре за България”.

Ватикана е един от центровете на света, на властта в света, католическата черква е извънредно авторитетна, добави той.

По думите му визитата на папа Франциск е доказателство, че тематиката с българската диря в покушението против папа Йоан Павел II е преодоляна.

„ Това е зад нас, посрещаме един огромен нравствен водач и в тези дни си мисля за българските католици, това е една доста патриотична българска общественост и тя доста страда”.

В коментар за идващия европейски парламент, Стефан Тафров съобщи, че той ще бъде много поляризиран най-много по оста про- и антиевропейски сили.

„ Ние от „ Демократична България” сме на страната на десницата. Искаме да има европейска защита, европейската войска няма да стане на следващия ден, само че изискванията да се случи това е да си сътрудничим в такива сфери, като покупката на оръжие, добави Тафров. По думите му, европейската сигурност не трябва да отслабва НАТО.

Във връзка с предизборната акция, Тафров беше безапелационен, че избира да беседва с хората на улицата.

„ Аз избирам да застана на улицата, на една картонена масичка, със личната си физиономия, да заговарям хората. Тези диалози доста ме обогатяват, срещите с хора.

Първо откривам, че доста хора ме познават, доста хора имат положително отношение към мен и към „ Демократична България”.

От началото на годината съм обиколил може би три пъти цяла България, заставам на улицата по няколко часа и тези диалози са едно от най-важните преживявания в живота въобще. Това е необикновен човешки опит отвън политиката и съм доста признателен на всеки, който е отделил най-малко по една минута да приказва с мен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР